Eddie Meduza

Nu kommer ett inlägg jag har tänkt skriva för längesen.

I helgen såg vi filmen om Eddie Meduza och fyfan, vilket geni! Säga vad man säga vill om hans texter men han är verkligen ett geni. Jag brukar alltid säga det när jag pratar om han att han har skrivit en text om en termos, och fått det till att låta bra. Hur många har gjort det? Nu sa även många det i filmen så nu är det väl bekräftat :P

Nått som verkligen kom som en bomb var att vem är människan bakom pseudonymen Eddie Meduza? Som dom sa i filmen att han blev Eddie med hela svenska folket, och det glömdes bort att bakom det alter egot fanns det en man vid namn Errol Norstedt. Han sa det själv i filmen att folk betalar för att komma och se Eddie Meduza, då ska dom få det dom betalar för. Dom förväntar sig vissa sånger och att dom ska handla om vissa saker.

Hur många andra artister skulle lyckas med det han har gjort? Hans musik har aldrig spelats på radion eftersom den var bannlyst, förutom några få låtar, men ändå har han säkert många fler fans än stora artister som har låtar på radion. Han har skrivit många fula låtar på svenska, men han har även skrivit många riktigt fina låtar på både engelska och svenska.

Jag vet inte vad som kan förklara denna kärlek till musiken (alltså inte själva Eddie, men hans musik). En tatuering tills hans minne kommer att pryda min kropp en vacker dag. Och då skiter jag i om alla som lyssnar på Eddie räknas som slaskraggare osv.

I mina ögon kommer han alltid vara ett geni som togs bort från oss alldeles för tidigt. Och jag är ledsen att jag inte upptäckte han innan det var försent och han redan var borta.


Errol Norstedt 17/6 1948 - 16/1 2002


Kommentarer
Postat av: Elin

Sv: Jag räckte ut tungan åt sarah och sen bet den jäveln mig :P hahaha

2010-03-09 @ 00:32:49
URL: http://tjenafan.bloggplatsen.se/
Postat av: Elina

Men gudars den filmen har jag missat att den finns, vad heter den :D ?

2010-03-17 @ 18:31:02
URL: http://blow.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0