Stulet

Haha min bror uppdaterade sin blogg i veckan, va tvungen stjäla en bild och lite text. Han har alltså vart ute och kört fordon i Afghanistan.


Notera dock skylten på bild 16 ifall ni kan läsa denna. Detta är typiskt Afghanistan, pilarna i rondellskylten visar vänstertrafik medans dom har högertrafik.


"När det är mörkt så blir trafiken ännu värre för på något sätt har människor här fått för sej att köra med släckt belysning när det är mörkt ute. Om det är för att spara lampor eller något annat vet jag inte.
Ifall dom inte kör släckt så använder man istället helljus över tiden utan att blända av.

Något jag märkte under dagen var att jag tyckte mej se flera civila polisbilar med blåljus och frågade en av dom rutinerade soldaterna som åkte med oss ifall polisen ofta har civila bilar vilket är bra för oss att veta.
Svaret blev då att den gemene afghanen har kommit på att polisen har blåljus och kan då tränga sej fram i trafiken, ifall jag också monterar blåljus kan jag också tränga mej och just detta fenomen blev väldigt tydligt när det blev mörkt. Detta medför att var 4:e bil i landet har blåljus och det är väldigt svårt att skilja på äkta och falska blåljus när det är mörkt ute!"


Haha roligt att läsa :)

Alltså Bella....

Hahahahaa jag dog just lite.

Hillbilly Deluxé säger
ska och kika på en lägenhet idag :)
Isabell hemlig säger
jasså måste vissa fittan för att få den?


Isabell hemlig säger
shysst .P
vill du ha sällskap och titta?
int på din fitta då utan lägenehten


Hahahahaaa fuling!

Plus

En kväll på jobbet gjorde onekligen livet bättre.

Kvällens plus:
- Bästa arbetskamraterna i världen, kanske mest hjärndöda också :)
- Gick bra att ladda salva
- Va uppe och på väg hem i tid
- Mail från bror på Facebook
- Sms om lägenhet

Kvällens minus
- Kallt (-1 i Boliden)
- Fått rethosta från helvetet


Fick som sagt ett sms om en lägenhet idag, nu är det bara hålla tummar och tår att det är nånting för mig och nånting att ha. Får förhoppningsvis kolla på den redan imorrn.
Nu ska jag hosta mig till sömns, godnatt.

oirdgjthg89verhuihger

Tiden går så saktaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Väntar på att den ska slå 17 så ska jag på kiosken och köpa cigg, ja menar kommer säkert dö i cancer av all skit i gruvan så varför inte skynda på det lite haha. Sen ska jag till David i Drängsmark och lämna min bil och åka till grottan.

Tycker jag gjort massor idag men tiden står ändå still. Avverkat flera avsnitt av SOA, städat, tvättat, lagat middag. Aja om några timmar har det nog vänt och jag vill bara hem haha.


It's so sad but true that girl won't make it trough the night

Tisdag likamed jobb. Jag längtar faktiskt trots att jag förmodligen kommer få en stressig kväll som vanligt haha. Ingen mer än jag kan nog längta efter när vi får maskinerna i grottan som vi faktiskt ska ha.. Åja bara 3 jobbveckor kvar till semester nu med denna inräknad.

På fredag ska jag få träffa min läkare och kanske få lite bukt med mina problem. Eller problem och problem, man har bättre och sämre dagar. Saknar min bror så att det gör ont i hjärtat ibland.
Men det löser sig inom en 10:års period som jag brukar säga.



Somebody that I used to know

Idag är jag glad över att ha en ny telefon så man kan surfa. Känner mig inte direkt motiverad till det här grupparbetet för 5 öre, vill bara helst hem och se Sons of anarchy.

Ta en dusch och fundera lite. Kolla om vi har fått vatten ute på gården så man kan börja tvätta bilen hemma. Blä jag vill hem.


Zzzz

Utbildning idag, hade gärna skitit i väckarn och fortsatt sova men vad göra.. Imorrn ska jag jobba och det känns skönt, då har man inte tid att tänka så mycke på sitt privatliv utan då tänker man mest på sprängmedel och att inte välta med traktorn :)

Nä ska gå upp och se om jag får i mig nå fika och kanske va i tid till denna utbildning för en gångs skull.
Adjö.


Ska de va såhär?

Just nu slits jag bara mellan hopp och förtvivlan och det är jobbigt. Ena dagen bra, andra dålig. Utebliven sömn och matlust.

Men det ska väl vara såhär då.

Solkraft

Ikväll när jag såg dokumentären om Solkraft så insåg jag att det är det viktigaste våran kommun har. Inte för att min mamma är där, som dessutom va med på tv med Johanna :) Utan för att det är så stort och så viktigt. Jag frågade mammas assistent Mariia "Har inte alla kommuner det här?". Näe så är det inte. Jag visste inte hur stort det var innan jag sett denna dokumentär.


Jag håller fortfarande fast vid att det här är det viktigaste vi har i kommun, viktigare än Boliden, Skekraft eller Skellefteå Aik. Det här är det bästa vi kan göra för människor i alla situationer, så att dom också får känna sig behövda. Detta är något alla kommuner bör lära sig av, och alla borde se det på SVT play.

Ha ha

Jag fick ångra mina ord om att de va kallt för i stan va de VARMT. Jag klädd för vinter såklart för att jag frös när jag for. Idag är jag glad att jag vet vilken som är AC knappen :) Köpt lite nytt smink, känns ju bra och spolarvätska. Ikväll ska jag dricka vin och reflektera över vad jag och psykologen pratade om idag.

Kokat mormorssaft har jag hunnit och spreja en tavelram mattsvart som Cornelia ska få när vi åker upp på dop :) Är mycket som händer i Juni. Tur det är lön snart haha! Jezuz vad pengarna far fort på ingenting. I helgen blir det då ingen krog iallafall. Kanske rentutav blir en lugn helg.


Min bromssköld kom då idag och den ska Fredrik få byta inom en snar framtid. Kan ju inte köra omkring i min feta bil med missljud ;) Haha nah så är det inte riktigt men det stör mig iallafall. Vi ska nog grilla i helgen, det blir mys. Äh nu har jag inte tid att sitta här, jag har vin som väntar! Höööh.


Brr

Just nu är det iskallt här och jag längtar tills det är så varmt att man inte kan andas. Kommer förmodligen ångra mitt uttalande då.. Har vart ute och klippt gräset och det är då med livet som insats hehe. Lutar rätt mycke på vissa ställen och inget har man att hålla fast sig i.

Hoppas på att min bror uppdaterar sin blogg snart så man får lite att läsa. Ska strax bege mig till stan och psykologen och prata om det jag kommit på på senaste, blir nog bra. Spring en snabbis på stan sen ska jag hem och göra ingenting. Ogillar när folk är pank eller måste plugga, men så är livet.
Adjö.



Hmmm jag undrar jag...

Nu har jag lagt ut mig på blocket till försäljning. Nästan iallafall.. Nämen la ju ut en annons om lägenhet idag och fick faktiskt ett svar för några timmar sen men.....

Fick ett sms och det är någon som har en 1:a ledigt, visserligen vill jag inte ha det men att kika på en kan ju aldrig skada. Dock börja han fråga saker, typ att jag skulle berätta om mig själv. Ok det kan jag ju göra. Sen frågade han om jag hade kille..? Que, har väl inte han med att göra. Han berättade att han va 29 år, det skiter jag i. Men det konstigaste är att han vill att jag ska skicka en bild på mig själv.

Förklarade att jag har inga bilder på telefon och det finns ju redan en i annonsen. Aaa men han skulle prompt ha bilder. Sa det ungefär 893738 ggr. Han avslutade sista sms:et med "Glöm inte att skicka bilder ikväll :-)".


EEEEE NÄ. Men jag ska hålla mina dörrar öppna men jag far då fan inte dit själv och tittar på den.
Jävla skumma människor.

Ny taktik igen

Jag dricker inte dricka överdrivet ofta längre, och spec inte 1,5 liters för då får man überhål i framtänderna typ. Men nu har jag en dricka hemma och på nåt sätt har jag intalat mig själv att om jag dricker små klunkar så är det inte lika farligt. Haha är jag hjärndöd eller vad?

Jag och Fredrik va på bio och såg The Dictator, trodde den skulle va riktigt bra men tror jag hade för stora förhoppningar och tänkte på Borat för den är ju riktigt jävla kul. Men den gick väl att se iallafall, va väl en 2-3 scener som va riktigt roliga.


Nu sitter jag och njuter av ett glas vin men ska nog snart hoppa isäng för det händer inte mycket ikväll. Imorrn ska jag ut och köra gräsklippare. Tjo.

Lägger ut mig på blocket

Ja imorrn ska jag nog lägga ut mig själv på blocket i jakt på en lägenhet. Fast nu va jag ju som inställd på att köpa en, men kanske finns nån som vill sälja en åt mig :) Äsch dags att krypa isäng, har haft en trevlig kväll med mina vänner men ibland undrar jag som sagt om dom röker mossa eller så? Häh godnatt.


Enkel lösning


hikjyuf67ifg9eopdf

Tog ledigvecka redan igår, förfestade lite hos Fredrik sen for vi och såg Björn Rosenström. Eller såg och såg, vi drack nog mest öl i baren haha. Men en lillstund va jag och kika på han iallafall. Gick kanske liiiite väl mycket pengar men äh, har inte planerat nåt annat på hela månaden. Skön kväll utan tjafs eller dylikt, bakis mys idag. Vi såg 21 Jump Street, den verkade ju bra, synd bara att vi båda sova halva filmen :)


Har en hel del på agendan i veckan. Måste ta tag i att röja upp här, köra kläder, städa bilen invändigt, raka Hasse and so on. Börjar med utbildning imorrn sen måste jag till jobbet efter halva dan då vi har skyddsombudsmöte. Om jag får punktering skickar jag räkningen till Boliden hähä!

Nu ska jag äta min bakismat som består av sallad. Är så grymt less skräpmat, eller okej en smältost sitter väl aldrig fel ;) Puss på er!

Typical svensk






Hä hä

Joel sa igår att jag garanterat skulle försova mig idag, jag sa att han får en pizza av mig om jag gör det. Kl 05:50 befann jag mig på jobbet så tji fick han! Dock försökte han få mig att tro att jag försovit mig.. Que? Hähä. Har både laddat och satt bult för hand idag så man är lite mör men det är skönt.

Erik körde jävla rally upp ur gruvan idag, jag fick skrika åt vilket håll kurvorna gick så idag ska jag vara glad att jag överlevde haha! Väntar på att fara till stan och köpa lite skor, jag borde igentligen inte men det skiter jag i. Pengar på kontot är ju skittråkigt. Borde kanske göra nån middag men äh, det finns ju färdigt i stan ;)


Tvätta och packa mina grejor för imorrn så jag kan rejsa till Fredrik direkt jag kommer hem från jobbet, skrubba av mig i duschen när jag kommer hem från stan och sen sovaaaaaa. Ja huga, så ligger det till.


Bra dag, noot

När jag slog upp ögonen imorse kände jag direkt att nåt va fel och så var det. Klockan va 06:45, jag börjar 06... Kan lova att BMW expressen gick fort imorse, mycket fortare än vanligt. Missat två väckare och fyra samtal från David. Måste vart halvdöd helt enkelt.

Men det va då lungt, men för mig går alltid dom dagarna åt helvete när man försover sig. Sen tänkte jag att "idag behöver jag inte köra traktor åt gruvbyggarna för dom är ledig idag", men tji fick jag. En salva hade skjutit sönder massa ventilation och skit så vi bergarbetare fick agera gruvbyggare och fixa det och jag fick såklart traktorkörningen. Men det gick bra iallafall.


Fast sen gick traktorn jag hade sönder..? Hööh men tror inte att jag är enda bidragande orsaken, den körs ju av en hel del olika människor. Fick mig hem utan att krocka eller punka sen har jag sovit. Hoppas på en bättre dag imorgon helt enkelt.


Lyckorus

För första gången på länge kände jag idag ett lyckorus. Köra min fina bil i go vädret, lyssna på bra musik och plocka upp Bella för att slösa upp en del av lönen. Den höll inte i sig så länge då en viss affär (skopunkten) stängde extra tidigt idag......... Men men kom ut från Lindex med saker för över tusenlappen iallafall.

Ångrar mig lite nu men kläder behöver jag ju. Dessutom hade brorsan ringt hem idag, han va på basen och det hade gått bra.


Suck hoppas det här halvåret går fort...

Det är över nu

Den här dagen är lix åt helvete. Idag lämnade jag min bror vid busstation, och när jag gett han en kram och innan jag ens satt i bilen så kom tårarna. Hela vägen hem och såklart fortsatte det hemma. Just nu känner jag mig bara tom, inte bara för min bror men även för att jag sett det sista DH någonsin.

8 år av slaviskt följande är nu över, det känns tomt på riktigt. Va som sagt lika bra att se då den här dagen lix är åt helvete...

Men jag tar en dag i taget och det blir ju bättre med tiden men just nu känns precis ALLT skit. Är glad att jag åtminstone jobbar, då har jag inte tid att tänka på mitt privatliv. Min bror är på svensk mark nu men imorgon påväg till Afganisatan och inget kan jag göra åt det.

Suck..

Hmf

Ja det va väl sådär igår.

Blir lite less på att alltid bli ifrågasatt med mitt förhållande med Fredrik. Jag ska inte behöva förklara mig. Och sen är det ju kul med folk som kommer med ett påstående, eller en fråga, sen när man ger svar så nonchalerar dom bara en. Jag vet ju för fan hur läget är, det vet inte du. Jag sitter och berättar sanningen och du skiter i vad jag säger.

Visst är det fantastiskt?
Fine, ställ mig en fråga, ifrågasätt varför när var hur men då ska du för i helvete lyssna på mitt svar också och ge mig den respekten.


SÅ hade jag ventilerat det. Ska fortsätta se Tusenbröder, imorgon är en tung dag för systerhjärtat. På tisdag åker bror min till Afghanisatan och imorgon är sista dagen hemma här så jag är lite delad just nu.

Host och stön

Hade ju tänkt på öl tält ikväll men har en sovande karl som mår skit av diverse anledningar och jag mår också skit för att jag inte kunnat sova nåt alls inatt. Men får väl försöka lägga igen ögonen ett tag och se hur det känns senare.

Det känns ju då fint att veta att man betyder, att en person kanske, mest troligt, hade gjort mycket sämre val i livet om jag inte fanns där. Det värmer fint i lillhjärtat som bara vill hjälpa mest av allt. Ibland kan man inte fixa allt, men finnas till hands iallafall.. Puss!


Air

Va hos Fredrik igår och han va vaken i kanske 8 minuter sammanlagt haha. Inte lätt när man är liten och trött hehe. Hämtade Bella och for på macken sen hem till min underbara säng.

Brorsan har just visat lite bilder från Afganistan och deras bas, ännu bättre är att han startat en blogg så man kommer kunna hålla sig lite uppdaterad. Dock lösenordsskyddad så kan inte dela med mig av den. Sista dagen hemma blir på måndag så då skiter jag i utbildningen, familjen går faktiskt före.


Hade tänkt på vårmässan idag men det va ju inte så gossigt väder ute så tror jag skiter i det. Vet inte vad man ska hitta på annars meneee.... Nånting hittar man väl på.



Funderare

Skönt att lätta sitt hjärta idag, har fått lite tips att tänka på. Men under tidens gång idag så insåg jag lite saker, som jag aldrig tänkt på. Att det kanske är på det här viset istället för det här, att det är kanske den personen som stör mig och inte den som jag trott.

Men det ska väl förhoppningsvis bli bra i slutändan.
Hängt hos Bella och ätit revbensspjäll, mums! Nu är jag hem och kollar posten haha, och ÄNTLIGEN har min nya Eva Eastwood LP kommit. Har väntat i ungefär 100 år nu

Men får premiärlyssna en annan dag när jag har lite mer tid, nu måste jag typ till stan igen.
Adjö

trötter

Blev en sväng till Lule idag. Fick äntligen träffa små tjejorna <3 Fast dom va ju inte så social ;) Men Cornelia växer så det knakar! Och Linda va glad att få föra ett vuxet samtal i bilen haha :)

Nu är jag trött men skulle inte tro att jag får sova för det. Plus att vattnet är avstängt för dom reparerar en ledning... Imorrn ska jag iallafall till min psykolog. Undra varför man inte bara tar tag i saker tidigare? Då kanske jag inte skulle vart så arg som jag varit på senaste..

Men nu är jag förhoppningsvis ute i tid så jag inte behöver avsluta en speciell relation..



Man behöver inte alltid vara stark, man får finnas ändå.

Hjärta


Vi sålde våra hemman


Scatmans world

Mjo utbildning idag som sagt, tungt när jag somnade vid 5 tiden imorse. Va ju värt att fara hem tidigare för att sova......... Men iallafall så visade det sig att Plogen också är skyddsombud så då känner jag ju nån iallafall :) Hahahaa tänker bara på när Robin berättade om deras valborgs och Plogens uttryck: "Håll min hals!".

Kissade nästan ner mig av skratt när jag hörde det.
Ska strax bege mig mot stan, ska vara sällskap åt Fredrik i utbyte mot mat och nyaste DH avsnittet. Man får ju inte va dum ;)


Sista veckan min bror är hemma så imorrn ska vi ha spelkväll.
Puss på er!


Host host

Jag hostar vidare men utan feber så det blir lite jobb ikväll iallafall :) Sov ca 13 timmar inatt, det kanske behövdes. Skulle lätt kunna sova några till :) Skönt att snön försvann från vägarna iallafall! Tror dock att jag ska köra via stan och sen Boliden vägen för att vara på den säkra sidan.

Utbildning imorrn då, och om jag inte har fel så borde jag kunna ta ut övertid för den tiden så att då gör det inget att jag sjukanmälde mig igår :)

Äh nu ska jag dra i mig lite mer nässpray innan jag rullar mot veckans sista skift i grottan. Puss på er!


Gaaah

Det snabbaste sjukdomsförloppet jag vart med om. Åkte på jobbet igår med lite ont i halsen, kom hem med feber, hosta, slem och jävligt ont i halsen. Plus att jag va spyfärdig. Det innebär att jag stannat hemma ikväll, har inte mått bra alls idag. Sämsta tänkbara dagen att va sjuk men pengar är inte allt.

Ska nog fara imorgon, behöver bara jobaa 4 timmar eftersom jag har utbildning på månda.
Dock är jag jäävligt less på att ligga i sängen haha.

Karma!

Nu tror jag på karma ärligt talat. Något gott borde jag gjort eftersom jag fick hjärnsläpp ikväll och körde mot rött mitt framför näsan på en polis och blev inte stoppad. Dom körde inte ens efter mig. Första gången jag ens kört mot rött. Ja ni ser, det verkar funka med karma :)


Jävla iPhone

Min utbildning började 8.15, här sitter jag... Visste att jag inte skulle ha litat på endast den väckarklockan.. Får väl åka in mot lunchen, dagen är lix förstörd!


<3

Hittat på datorn, sparat sen högstadiet :)

Jag vill bara att du ska veta att du är en av dom personer som betyder mest i mitt liv.
Jag skulle knappast ha överlevt så här länge om de inte vore för dej , du är underbar.
Jag hoppas jag å håller kontakten livet ut, jag älskar dej! Puuuuuuuuuss / Lill'Mli


Namn: Åsa Kaping Henning Larsson
Ålder: tillräckligt
Boende: parkbänk
Personlighet: söt, crazy, snorunge
Musiksmak: Språkval Svenska :P
Har under sängen: avbitna tånaglar, lampskärmar, james dean i jeansklänning
Gillar:  emelie, chb, tånaglar, kissa i skogen & TurboUrban lite grann
Ogillar: råttor, åska , annat bajs
Pojkvän/flickvän: turbourban, emelie & alla andra boshwomens
Husdjur: Beaver, fjun å rågulliga figge
Kompisar: räknas myggen ?
Intressen: slicka figge, käka bark, cykla & springa runt jönköping
Det bästa som finns: är emelie, för att hon skrivit allt de här fina :)

♥♥♥


Dra mig baklänges

Inatt så firade vi av den värsta salvan hittils. Eller värsta, men vi stod så nära att det faktiskt va obehagligt! Kommer nog föralltid minnas den, va nära att bli brunt i brallan om vi så säg ;P Dessutom blev det sent, va inte uppe föränn 02:45. Gick inte sova när jag kom hem heller. Fattar inte varför!

Aja nu har jag då impulsbokat biljetter till Björn Rosenström den 19:e. Jobbar iofs men ska ta ledigt dagen efter. Sen ikväll blir det tidigare hem då jag och David har utbildning imorrn på Medlefors och jag hittar inte dit haha. Ska nog ta kvällen ledigt imorrn då :) Visserligen kan jag jobba och få övertid men så pengakåt är jag inte, kan va ganska skönt med en ledig kväll mitt i veckan på eftermiddagsveckorna.


På ett sätt är eftermiddagen roligare för att det finns oftast mer att göra, men grejen är att det är saker som MÅSTE göras. Ibland kanske man får ta lunch vid 00:30 och det är inte alltid man slutar 02:18 direkt... På förmiddagen kan man ta det lite lugnare, men då hatar jag att stiga upp haha.
Dagens i-lands problem!


Ugh

Jag förstår inte varför jag inte kan sova när jag kommer hem. Inatt hade jag ett vaket-sovande tillstånd och va irriterad över en tråd som hade med gruvan att göra. Jag trodde alltså att jag va i gruvan och diskuterade denna tråd med mina kollegor, men ändå visste jag att jag låg hemma i sängen.

Hade inte somnat vid 8 tiden imorse, men lyckades sova en stund iaf och det behövdes för det är mycket mycket att göra ikväll...

Nu blev jag trött igen. Bajs.

RSS 2.0